Taklist med svanhalsprofil – Del 5 – Älskade taklist

Svanhalslisten och dess släktingar smyckar taket lite extra

Svanhalsprofilen finns med i många av de lister som många anser är våra vackraste taklister i svensk inredning och har sitt ursprung i sekelskiftet. Dessa kommer i flera dimensioner och utföranden med tillägg som pärla, skarpkanter och hålärlsprofil. Svanhalslisterna funkar tillsammans med de flesta av våra lite mer utsmyckade dörr- och fönsterfoder.

Den vanligaste av våra svanhalslister är Traditionell svanhalslist men det finns även två bredare varianter, Svanhalslist dubbel och Norrängetaklist , i vårt sortiment som passar extra bra i lite större rum där inredningen kräver lite större dimensioner som till exempel rum med tredelade och höga golvsocklar.

Här syns den dubbla svanhalslisten i ett sekelskiftesvilla med pärlspont och Veckebofodret i köksentrén. Även de rum som inte används för representation förtjänar lite extra ibland. 

70-talets allmoge gav oss de lite smalare svanhalslisterna 

Tre andra, lite knubbigare varianter, av taklist med svanhalsprofil är Taklist antik sned , Taklist antik samt Kronlist.

Svanhalslisterna är storsäljare hos oss och passar fint ihop med våra egna Veckebofoder, veckebosockeln, päronfodret och övriga sekelskifteslister som innehåller S-profilen.

Hittar du inte det du söker? Säljteamet på Veckebo Såg hjälper dig mer än gärna skissa på hur dina lister ska se ut. Välkommen att höra av dig.